Media

Gazoncolumn Groei&Bloei

In 2020 schrijf ik elke maand een gazoncolumn in het tijdschrift Groei&Bloei. Blijf op de hoogte met de laatste tips en trucs voor de perfecte grasmat. Ook de meer avontuurlijke tuinier zal hier zijn of haar gading vinden, want in het augustus en september-nummer staat de column in het teken van ‘verwilderen’.

Brabants Dagblad
De zomer van 2018 was een van de heetste zomers ooit. Veel tuineigenaars worstelden met het tekort aan water. Vooral op droge zandgronden werden de gazons al snel geel en krokant. Reden voor het Brabants Dagblad om een artikel aan gras te wijden. In dit artikel geef ik een aantal tips om een gazon zo goed mogelijk door de droogte heen te helpen. Ook in 2020 belde de krant op. Dit keer met de vraag of mensen hun tuin uberhaupt nog wel water mogen geven, ook wanneer drinkwaterbedrijven oproepen dit niet te doen. Benieuwd naar het antwoord? Hieronder staan de links naar beide artikelen

Robbert in het Brabants Dagblad van 21-07-2018

Robbert in het Brabants Dagblad van 12-08-2020

Foto uit het Brabants Dagblad.

Boekrecensie
Het boek: “Groen als Gras” is door groenjournalist Ellen van der Peet 
gerecenseerd op haar website Groenjournalistiek.nl.

Recensie op Groenjournalistiek.nl van het boek “Groen als Gras”

Tijdschrift Groei & Bloei
De droogte heeft aangezet tot denken. Hoe gaan we in de toekomst om met hogere temperaturen en minder neerslag? Is onze klassieke kijk op gras nog wel passend bij de huidige tijd of moeten we ons beeld van een perfect gazon aanpassen met het milieu in ons achterhoofd? Hierover verschijnt in het maart-nummer van Groei & Bloei mijn artikel.